charles511888
Please find bellow more adequate translation of the dialogue you are interested:
murt писал(а):
Коллеги, подскажите - все эти мини-кексы по 4-5 граммов, ароматизированные (или купажированные) лотусом, хризантемой и проч. Стоит ли на них обращать внимание, или никакой мини-кекс по качеству самого пуэра никогда не сравнится с большим кексом или кирпичиком?
Colleagues, be kind to clarify about all these numerous flavored by lotus, chrysanthemum etc., 4-5 grams mini-cakes. Are they worth to pay attention on or their quality is always inferior in comparison to normal cake or brick?
miket писал(а):
Мини- кейки - это китайский вариант чая в пакетиках, поэтому, естественно, качество чая в них в основном среднее. Главное достоинство - удобство использования на скорую руку. "Ароматизированые" же пуэры в принципе не самый популярный товар, на любителя
Пока личный опыт полностью подтверждает мнение китайцев - пуэр должен быть прессованным (кейки, точи, брикет), а не рассыпным. Моя любимая расфасовка - кейк 350-400 г.
Mini-cakes represent the Chinese adaptation of tea bags, that is way this tea usually is of medium quality. The main advantage of the tea is usability when hastily. Generally flavored puers are not very popular, they are mostly for flavor-lovers.
My personal practice fully coincides with Chineese opinion - puer should be pressed tea (cake, tuocha, brick) and not loose tea. My favorite package is 350-400 g cake.