Вы мне не верите?))) lema_ua
Процитируй, что говорят по теме таможенники и почтари на одном и на другом сайте
Вопрос:
>Здравствуйте. Посилка з Німечини за номером CL416391795DE, потрапила в відділ митниці України. Без мого відома, та карти відмови 1227, груз був відправлений відправнику. Груз був задекларований та в оригінальній упаковці.
Ответ:
>Міжнародне поштове відправлення за № CL416391795DE 09.12.2010 було пред’явлене оператором поштового зв’язку – Українським державним підприємством поштового зв’язку „Укрпошта” – Київській регіональній митниці для проведення митного контролю.
Під час митного огляду вмісту міжнародного поштового відправлення оглядовою комісією в складі посадової особи митниці та двох представників оператора поштового зв’язку було встановлено, що вкладенням цього відправлення є продукти харчування загальною вагою більшою за 10кг.(а саме 20,120кг.).
Згідно зі Статтею 9 Закону України від 13.09.01 № 2681-ІІІ „Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення та оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України” (зі змінами) введено обмеження на ввезення (пересилання) громадянами продуктів харчування в упаковці виробника, що надходять на адресу фізичних осіб у міжнародних поштових відправленнях вагою більше 10 кг.
На цій підставі дане поштове відправлення не підлягало пропуску на митну територію України і того ж дня було повернене оператором поштового зв’язку за кордон.
А почтовики обычно просто кивают на таможенников)))
Например, 6051:
Вопрос:
Здраствуйте, скажите пожалуйста, где моя посылка и куда вы ее отправили? трекинг-номер RF005505283SG. 6.12.2010 на сайте отслеживания посылок Сингапура было написано, что из Киева она отправлена заграницу. У меня вопрос почему отправлена, куда отправлена, что она не прошла, там лежит бижутерия (сережки). Где она сейчас, я же за нее заплатила. Там четко указан мой адрес Днепропетровск Казакевича 6,322 почтовое отделение 49066. Жду объяснений.
Ответ:
Для встановлення причини повернення реєстрованого поштового відправлення необхідно подати письмову заяву до об»єкта поштового зв»язку. Умови подання заяви розміщені на вищезазначеному сайті у розділі “Довідкова інформація” – “Нормативна база”- “Постанова КМУ Про затвердження Правил надання послуг поштового зв»язку п.121-123”.