2
2202147431ed
Новичок
"на почте у меня не приняли коробку конфет, которые я хотела отправить бандеролью на украину. Объяснив причину отказа отсутствием сертификата на конфеты. А я так хотела порадовать родственников на рождество московскими конфетами. Справедливо ли требование почтового работника. Если да, то где приобрести подобный сертификат? л. М. Торишная"
в почтовой службе моспочтамта сообщили, что при оформлении бандеролей на украину работники почты сверяются с "руководством по приему международных почтовых отправлений", которое постоянно меняется и пополняется.
Думаю там аналогично
Добавлено спустя 4 мин. 21 сек.
в почтовой службе моспочтамта сообщили, что при оформлении бандеролей на украину работники почты сверяются с "руководством по приему международных почтовых отправлений", которое постоянно меняется и пополняется.
Думаю там аналогично
Добавлено спустя 4 мин. 21 сек.
Товари, заборонені до пересилання в посилках (МПВ) в Україну
У міжнародних поштових відправленнях забороняється пересилати:
- вогнепальну зброю і боєприпаси до неї; холодну зброю та інші предмети, спеціально призначені для нападу та оборони (кастети, стилети, луки, арбалети, ножі, балончики з рідиною паралітичної дії тощо);
- вибухові, легкозаймисті та інші небезпечні речовини; військове спорядження, якщо інше не передбачено законодавством; наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги і прекурсори, включені Комітетом з контролю за веществаами при МОЗ, що підлягають спеціальному контролю відповідно до законодавства, та радіоактивні речовини;
- предмети непристойного та аморального змісту;
- дозволи на право носіння зброї, трудові книжки, військові квитки, паспорти та інші документи, що посвідчують особу;
- товари, експорт яких здійснюється з порушенням прав інтелектуальної власності;
- предмети, які становлять національне, історичне або культурне надбання українського народу, що визначається відповідно до законів України;
- насіння і посадковий матеріал;харчові продукти тваринного походження без термічної обробки; живих тварин, крім бджіл, п'явок, гусениць тутового шовкопряда; паразитів та винищувачів шкідливих комах, призначених для дослідження цих комах, якими обмінюються офіційно визначені установи;
- продукти, що швидко псуються (свіжі фрукти);
- алкогольні напої, лікарські препарати, тютюнові вироби;
- дорогоцінні метали і камені в будь-якому вигляді та стані, природні алмази, за виключенням ювелірних виробів;
- мотоциклетні рами, мотори, шасі та інше, що характеризуються як агрегати транспортних засобів (розібрані транспортні засоби).